Už žádné nabídky tarifů po telefonu!

Otravují vás časté telefonáty lidí nabízející výhodný tarif? Nejčastěji se vydávají za "operátory" z T-Mobile, avšak skoro nikdy tomu tak není. Lžou!

Mně dříve volali tak třikrát do měsíce a vždycky jsem si je vychutnal stylem: "Proč se operátor z T-Mobile ptá na to, kolik provolám? To tam snad musíte vidět, ne?" Žádný mi na to nedokázal rozumně odpovědět. 


Tuhle havěť bych rozdělil na dvě skupiny:

Ta první jsou tzv. provizní partneři. To jsou lidi, co mají u T-Mobile "brigádu" a za každý uzavřený tarif mají provizi. Tihle lidi hledají váš telefon všemožně na netu, jsou to lidi, kteří vás otravují před Kauflandem nebo na náměstí a je jim úplně jedno jestli uzavíraný tarif je výhodnější než ten, co máte.

Řešení 1: Vyhýbat se lidem s deskami a smazat si svoje číslo z internetu.


Druhou skupinou jsou externí agentury. Ve smlouvě, kterou podepisujete a malý zlomek z vás ji čte, je malinkatým písmem napsáno, že za účelem propagace a zvýhodnění bude vaše číslo poskytováno externím agenturám. Bohužel i tyto agentury mají velmi malý přehled o tom, jaký máte tarif a kolik provoláte.

Řešení 2: Zavolat na infolinku a zakázat poskytování svého čísla externím agenturám. Běžně se to řeší uzavřením dodatku ke smlouvě, ale lze to udělat i po telefonu.

A výsledek?

Už to bude rok, co jsem to zakázal a od té doby ani jeden telefonát.
Tento postup lze samozřejmě aplikovat i na jiné mobilní operátory.